Apple uvolnil betaverze nových operačních systémů macOS 12 Monterey, iOS 15, iPadOS 15, tvOS 15 a watchOS 8 veřejnosti

Apple uvolnil betaverze nových operačních systémů macOS 12 Monterey, iOS 15, iPadOS 15, tvOS 15 a watchOS 8 všem zájemců o testování. Dbejte však opatrnosti.

Apple uvolnil své veřejné betaverze operačních systémů macOS 12 Monterey, iOS 15, iPadOS 15, tvOS 15 a watchOS 8 všem zájemcům o testování. Tak jako každý rok se stačí přihlásit na portál Apple Beta Software a následně zaregistrovat své zařízení.

Nové operační systémy letos nabízí zejména větší propojení celého Apple ekosystému. Například funkce „Universal Control“ dovolí kurzorem jednoho Macu ovládat druhý počítač anebo třeba iPad. 

Mnozí se také těší na přepracované Safari, které nabízí nový vyhledávací řádek a práci s panely, které lze snadno seskupovat. Vše se pak kompletně synchronizuje do všech zařízení.

FaceTime umí na počítačích Mac s M1 čipy prostorový zvuk stejně iOS / iPadOS zařízení. Rovněž dokáže odstranit ruchy na pozadí. Přichází také lepší funkce soustředění, sdílení obrazovky a multimédií či rychlé poznámky.

Tak jako každý rok i letos případné zájemce varujeme, že se stále nejedná o hotové verze operačních systémů. Mohou tedy obsahovat více či méně závažné chyby a je dobré jim předcházet. Nedoporučujeme tedy instalaci na „produkční“ / hlavní zařízení. 

Apple uvolnil betaverze nových operačních systémů macOS 12 Monterey, iOS 15, iPadOS 15, tvOS 15 a watchOS 8 veřejnosti