Nová „Baterie MagSafe“ pro iPhone 12 odemyká reverzní bezdrátové nabíjení. Tak trochu

Apple uvedl na trh nové příslušenství „Baterie MagSafe“, která je jinými slovy pokračovatelem přídavných baterií pro iPhone. Tato ale využívá MagSafe a přináší funkci navíc.

V originále „MagSafe Battery Pack“, česky přeloženo „Baterie MagSafe“ je oficiální dodatečné příslušenství pro iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max. 

Baterie je dostupná pouze v bílé barvě a má kapacitu 11,13 Wh / 1 460 mAh. Jednotlivé iPhony mají přitom různé kapacity, iPhone 12 mini 8,57 Wh, iPhone 12 / 12 Pro 10,78 Wh a iPhone 12 Pro Max 14,13 Wh. Vzhledem ke ztrátám při bezdrátovém nabíjení není zatím jasné, zda bude baterie schopná plně nabít iPhone 12 mini nebo 12 / 12 Pro, zatímco 12 Pro Max kvůli vyšší kapacitě do plna nenabije.

Apple ještě uvádí, že na iPhone musí být nainstalován iOS 14.7. Ten obsahuje upravený widget s přehledem baterií a přináší kompatibilitu pro Baterii MagSafe.

Nabíjení může zahřát samotný iPhone. Software tak může omezit nabíjení do 80 % kapacity zařízení. Navíc pokud je iPhone připojený Lightning kabelem a zároveň je k němu připojena Baterie MagSafe, dokáže ji pomocí reverzního bezdrátového nabíjení zpětně nabít. Je to tedy první případ, kdy Apple tuto funkci odemyká. Zatím pouze pro vlastní příslušenství.

Baterie MagSafe se prodává za 2 890 Kč. Zda za tuto cenu nabízí odpovídající funkce už necháme na vás.

Nová „Baterie MagSafe“ pro iPhone 12 odemyká reverzní bezdrátové nabíjení. Tak trochu