Kuriozita: Některé počítače iMac M1 mají křivé stojánky

Apple začal dodávat objednané počítače iMac s procesory M1. Přepracovaný design a hravé barvy přilákaly mnoho uživatelů. Některé počítače však trápí kuriózní vada.

Zdá se, že některé počítače iMac M1 mají nakřivo stojánek. Patrně jde o malý výrobní defekt a netýká se velkého počtu uživatelů. Výsledek je však zvláštní. Samotná „noha“ počítače stojí na stole perfektně, obrazovka ale může být několik milimetrů vychýlená. Vzhledem k 24“ úhlopříčce počítače si lze takového vychýlení všimnout i pouhým okem.

[HTML1]

Zajímavé video k této problematice zpracoval YouTuber iPhonedo, ale podobné zkušenosti má i část uživatelů z oficiálních fór Apple Support Communnities. Stejného vychýlení si povšimli i redaktoři serveru MacRumors.

Vzhledem ke konstrukci nového iMacu M1 tento problém patrně není možné uživatelsky vyřešit. Pokud je tedy vychýlení příliš znatelné, doporučujeme kontaktovat prodejce případně autorizovaný servis.

Za redakci doporučujeme zkontrolovat počítač ihned po zakoupení a případně využít možnost vrácení ve 14denní lhůtě, pokud jste využili e-shop. Samozřejmě, zatím nejde o žádnou velkou kauzu podobnou těm z minulosti a není důvod se koupě nového iMacu M1 obávat.