Microsoft oficiálně spustil hraní v cloudu pro všechna Apple zařízení. Stačí Xbox Game Pass Ultimate

Microsoft oficiálně spustil svou verzi hraní her v cloudu, které pojmenoval „Xbox Cloud Gaming“. Nepotřebujete tak vlastnit ani herní konzoli.

Microsoft pokračuje ve svém tažení a uskutečnění motta „Play Anywhere“ (Hrej kdekoli). Po postupném boření bariér mezi jeho konzolí Xbox a herními počítači se dostáváme na další úroveň. Streamované hraní her „Xbox Cloud Gaming“ je oficiálně dostupné pro všechna Apple zařízení.

Uzavřená betaverze končí a všichni předplatitelé „Xbox Game Pass Ultimate“ za 339 Kč nebo zkušební tři měsíce pro nové uživatele za 25,90 Kč mají nyní přístup ke hrám v cloudu. Na Apple zařízeních je podporované Safari, a to jak na macOS, tak iPadOS nebo iOS.

Do svých Maců, iPhonů a iPadů tak můžeme streamovat hry z Microsoftího cloudu, který pohání stejný hardware jako konzole Xbox Series X. Aby byla zajištěna nízká odezva, tak je rozlišení zatím zastropováno na Full HD / 1080p o 60 FPS.

Microsoft oficiálně spustil hraní v cloudu pro všechna Apple zařízení. Stačí Xbox Game Pass Ultimate

K mnoha hrám ani není potřeba herní ovladač, jelikož Microsoft přidal desítky titulů, které lze ovládat pomocí speciálně navrženého dotekového ovládání. K zakoupení jsou nově také doplňkové ovladače pro iPhone, například Xbox Backbone One.

Microsoft se tak naplno postavil proti dalším streamovacím službám dostupným na Apple zařízeních jako jsou Google Stadia nebo GeForce Now.