Výroba iPhone 12 mini možná skončí dříve, než čekáme. Prodeje jsou dlouhodobě špatné

Není to tak dávno, co internetem kolovaly informace o špatných prodejích nejmenšího iPhone 12 mini. Ten se možná blíží ke svému ukončení.

Taiwanská firma TrendForce sdílela analytickou zprávu, která odhaluje plány Applu. Nejmenší model iPhone 12 mini už na výrobních linkách v továrnách není. Podle informací byla výroba předčasně ukončena ve druhém čtvrtletí 2021. Poslední kusy tak patrně odjedou ze skladů do obchodů po celém světě a Apple iPhone 12 mini jednoduše doprodá.

Je to poněkud zvláštní informace, jelikož Apple v dubnu odhalil novou fialovou barvu, ve které byl představen také iPhone 12 mini. Nejmenší model také zůstává dostupný skladem po celém světě.

Dle některých analytiků se i přes špatné výsledky modelu „mini“ očekává uvedení nástupce společně s řadou iPhone 13. Může to však být poslední generace, ve které přídomek „mini“ uvidíme.

Po menším smartphone dlouhodobě volali uživatelé diskuzních fór a sociálních sítí. Apple nakonec v říjnu 2020 vydal iPhone 12 mini s 5,4“ kompaktním tělem a výbavou většího iPhone 12. Kupců ale ve skutečnosti zřejmě není tolik, aby se výroba skutečně vyplatila. Druhým důvodem může být i cena, která u nás začíná na 21 990 Kč. Zejména v našich končinách donedávna platilo, že ten nejmenší iPhone (SE první generace) je zároveň také ten nejlevnější. 

Zda se analýza TrendForce naplní, uvidíme zřejmě až na podzim.

Výroba iPhone 12 mini možná skončí dříve, než čekáme. Prodeje jsou dlouhodobě špatné