Apple Watch s LTE míří do České republiky. Více bychom se měli dozvědět na dnešní keynote [Aktualizováno]

Aktualizováno 12:15. Českým Apple internetem obletěly obrázky bannerů Watch s LTE, které se konečně začínají prodávat v České republice.

Mezi prvními odhalil na svém webu informace APR prodejce iStyle. Přímo z hlavní stránky webového portálu láká na koupi chytrých hodinek Apple Watch a nově s LTE modulem. Pokyn k zahájení propagace dal přitom prý samotný Apple.

Tisková oddělení českých operátorů zatím taktně mlčí. Prozrazen nakonec byl T-Mobile, který má podporu v aktuální betaverzi iOS 14. V nastavení datového tarifu hodinek už není prázdné pole ale klauzule o tom, že aktuální tarif nepodporuje LTE v Apple Watch.

[HTML1]

Zdá se, že zpočátku nebudou Watch s LTE podporovat všichni operátoři. Ostatně podobně tomu bylo při zavádění podpory samotné eSIM, se kterou začal nejdříve T-Mobile, následovaný Vodafone a teprve s odstupem času O2.

Rozuzlení a finální informace má přinést dnešní keynote v rámci WWDC 2021. Ta začíná v 19 hodin našeho času.

Aktualizace 12:15: Společnost T-Mobile zaslala tiskovou zprávu.

Společnost T-Mobile jako první český operátor zařadí do nabídky chytré hodinky Apple Watch Series 6 a Apple Watch SE ve verzi GPS + Cellular s podporou eSIM. Oba modely budou pro české zákazníky dostupné od pondělí 14. června. Kompletní ceník, dostupnost a informace o tarifech budou k dispozici od 14. 6. na www.t-mobile.cz/applewatch.