Do Apple Arcade míří klasika Jetpack Joyride. Pomůže kdysi oblíbená hra na cestě k vrcholu?

Apple Arcade je herní služba, která má za měsíční předplatné nabídnout zábavu pro iPhone, iPad, Mac nebo Apple TV. Dojmy mnoha lidí jsou ale zatím rozporuplné a nabídka her chudá.

Do Apple Arcade nyní míří hra „Jetpack Joyride+“, kterou si mnozí pamatují ještě z dob starších iPhonů. Žánr „nekonečné běhačky“, kdy neustále překonáváte překážky a nepřátele, zatímco se mapa náhodně generuje a ubíhá směrem zprava doleva, měla hodně zástupců včetně známého Temple Run nebo Raymana.

Jetpack Joyride+ se vrací jako „remaster“ klasické verze, která je nachystaná speciálně pro Apple Arcade a má být bez jakýchkoli mikrotransakcí. 

Ať už jste fanoušci klasik nebo milovníci služby, asi nemůžete popřít fakt, že vývojáři se do tvorby her pro Apple Arcade příliš nehrnou. Zpočátku tomu nepomohl ani samotný Apple, když trval na poměrně nesmyslných požadavcích, například podpoře všech platforem včetně Apple TV a jejího ovládače. 

Posléze sice Apple od požadavků upustil, ale málokdo chtěl vyvíjet na uzavřenou platformu s nejistým ziskem. Tato situace ostatně trvá dodnes a Apple od uvedení Arcade službu nijak zvlášť nepromuje a ani se nepochlubil zářnými výsledky. Místo exkluzivních titulů jsme se za poslední měsíce dočkali pouze znovuuvedení starých her jako Fruit Ninja nebo Cut the Rope.

Uvidíme, co budoucnost hraní na Apple platformách přinese. Zatím to ale na revoluci nevypadá.

Do Apple Arcade míří klasika Jetpack Joyride. Pomůže kdysi oblíbená hra na cestě k vrcholu?