Makety iPhone 13 Pro Max naznačují menší výřez a přesunutý reproduktor

Nové makety nadcházejících modelů iPhonů 13 Pro Max naznačují několik příjemných změn. Co na nás Apple patrně chystá?

Video sdílel kanál Unbox Therapy a ukazuje v něm detailně zpracovanou maketu chystaného iPhone 13 Pro Max. Ta by měla být vyrobena na základě informací získaných z dodavatelských řetězců. Podobné makety navíc mívají k dispozici výrobci příslušenství, ač bez významných detailů.

[HTML1]

Maketa zveřejněná na videu však není obyčejný plastový nebo kovový odlitek, nýbrž pokus o věrné vyobrazení celého modelu iPhone 13 Pro Max. Naznačuje tak, že se po letech změní velikost výřezu (angl. „notch“) a reproduktor se přesune více k horní straně obrazovky. 

Známý analytik Ming Chi Kuo už delší dobu tvrdí, že „třináctkové“ modely přinesou hned několik změn. Opět se dočkáme lepší soustavy fotoaparátů, ale také LTPO obrazovky (známé např. z Apple Watch), která umožní dynamickou změnu snímkové frekvence obrazovky až po 120 Hz. Podobnou technologii mají už dlouho iPady Pro anebo prakticky libovolná vlajková loď konkurence s Androidem.

Spekuluje se také o návratu Touch ID a to buď formou čtečky pod displejem nebo v zapínacím tlačítku. Tyto informace však nebyly potvrzeny z více zdrojů a letošní iPhony se patrně budou stále držet Face ID.

Makety iPhone 13 Pro Max naznačují menší výřez a přesunutý reproduktor