Nové MacBooky Pro již toto léto s desetijádrovým Apple Silicon procesorem

Mark Gurman z Bloombergu vydal svou zprávu, která má rozptýlit všechny obavy týkající se příchodu nových přepracovaných MacBooků Pro.

Známý a úspěšný analytik Mark Gurman ze serveru Bloomberg vydal zprávu, která má rozptýlit obavy ohledně chystaných MacBooků Pro. Apple prý usilovně pracuje tak, abychom se nových 14“ a 16“ modelů dočkali ještě letos v létě.

Notebooky by měly být osazeny speciální variantou čipu M1, která bude mít navíc procesorová i grafická jádra. Gurman hovoří o 8 výkonných procesorových jádrech a 2 úsporných, zatímco grafických jader bude buď 16 nebo 32. Apple Silicon bude nově podporovat až 64 GB RAM a bude osazen o další plnohodnotné Thunderbolt / USB 4 porty.

Gurman opět připomíná, že nová generace laptopů přinese zpátky i standardní porty jako HDMI, čtečku SD karet nebo nabíjecí konektor MagSafe. Ohledně možného nasazení obrazovek typu mini-LED (anebo Liquid Retina XDR) však nehovoří. Každopádně by mělo být změněno i šasi přenosných počítačů.

Nových procesorů se velmi pravděpodobně dočkají letos i MacBooky Air nebo Macy mini a to na podzim. Dle Gurmana bude Apple své procesory v pravidelných cyklech obměňovat ve všech zařízeních.

Ačkoli Bloomberg ujišťuje, že nové MacBooky Pro budou dostupné v létě, nikdo netuší, kolik kusů bude skladem a jak moc jejich prodej ovlivní současný světový nedostatek čipů.

Nové MacBooky Pro již toto léto s desetijádrovým Apple Silicon procesorem