Hudba se navždy změní. Apple se chystá na zítřejší odhalení nové Apple Music s podporou Dolby Atmos

Už zítra má Apple představit novou verzi své hudební streamovací služby Apple Music. Máme se dočkat kvalitního zvuku a nových funkcí.

Samotný Apple prozradil, že se zítra skutečně něco stane. Přichystal totiž malou ochutnávku v podobě krátkého videa. To nese jasnou zprávu „Hudba se navždy změní“. Dle již zveřejněných informací z různých zdrojů má zítra, v úterý 18. května, Apple odhalit novou verzi své služby Apple Music s přídomkem „HiFi“.

Nová verze se zaměří na kvalitní poslech. Kódy webového přehrávače Apple Music odhalily klíčová slova „Apple Lossless“, „Free Lossless“, „Hi-Res Lossless“ a „Dolby Atmos“. Jinými slovy bychom se v nové „HiFi“ verzi měli dočkat podpory bezztrátových kodeků. 

Nejzajímavější informací je, že nová verze „HiFi“ má stát stejně jako současné předplatné Apple Music pro jednotlivce. Pokud to je skutečně pravda, standardní službu budou platit patrně jen majitelé nekompatibilních AirPods první generace a starších iPhonů.

Ve stínu spekulací o Apple Music se také hovoří o uvedení třetí generace sluchátek AirPods, které designově vychází z AirPods Pro, ale funkčně budou shodné se současnou druhou generací.

Hudba se navždy změní. Apple se chystá na zítřejší odhalení nové Apple Music s podporou Dolby Atmos