Apple patrně 18. května představí Apple Music HiFi a třetí generaci AirPods

Zdá se, že uvedení třetí generace oblíbených bezdrátových sluchátek AirPods je za rohem. Samostatné keynote se ale nedočkáme.

Zprávy pochází od YouTubera Luke Miani, který zatím není prověřený. Nicméně jím podané informace zní logicky. Podle Miani nová sluchátka přijdou na trh 18. května formou tiskové zprávy. Doprovázet je bude i nová verze služby Apple Music.

Podle všech dostupných zdrojů se nová generace AirPods bude designově inspirovat AirPods Pro. Funkčně však zůstane stejná, aby nedošlo ke kanibalizaci prodejů mezi produktovými řadami. Na aktivní potlačení hluku tak můžeme zapomenout.

Hudební služba Apple Music má přinést tzv. „HiFi“ verzi, která posluchačům nabídne mnohem vyšší kvalitu přenášené hudby. Předzvěsti o této novince jsme zaznamenali už dříve, kdy Apple kontaktoval různá vydavatelství a podepisoval patřičné smlouvy. Nejistá zůstává pouze cena, která by měla být údajně stejná jakou u současné verze Apple Music. 

Podle zdrojových kódů poslední betaverze iOS 14.6 ale bude dostupnost Apple Music „HiFi“ omezená hardwarem. Zdá se, že nebudou podporovány všechny generace AirPods a ani všechny modely iPhonů. Uvidíme, jak vše dopadne společně s konečnou verzí aktualizace iOS 14.6.

Apple patrně 18. května představí Apple Music HiFi a třetí generaci AirPods