Apple představil novou verzi Apple Music. Prostorový zvuk, bezztrátové kodeky, které si ale ani na AirPods Max neužijete

Apple skutečně představil inovovanou verzi své hudební streamovací služby Apple Music. Přichází podpora nových technologií, které si ale ne všechny vychutnáte na současném hardware.

Apple představil novou verzi své služby Apple Music formou tiskové zprávy, jak ostatně už dříve správně odhadly různé zdroje. Nakonec však nepřichází „HiFi“ verze, nýbrž Apple vylepšil celou službu a nárok na vyšší kvalitu poslechu má každý předplatitel za stejnou cenu jako dosud.

Apple přidal podporu prostorového zvuku, Dolby Atmos a dále také bezztrátových kodeků, které dosahují od „CD kvality“ (16bit 44,1 kHz) až po „Hi-Res“ (29bit 192 kHz). Z důvodu limitů technologie Bluetooth si ale tu nejvyšší kvalitu do uší nepustíte, a to ani na sluchátkách AirPods Max.

Navíc je nutné zdůraznit, že AirPods Max nepomohou ani externí příslušenství, jelikož Lightning přenos bezztrátových kodeků nepodporuje. Stejně omezený je i chytrý reproduktor HomePod a to jak ve standardní, tak ve verzi „mini“.

Samozřejmě, že pokud disponujete sluchátky jiné kategorie, můžete si po zakoupení příslušného konvertoru užít i reprodukci té nejvyšší kvality Apple Music. Sluchátka však musí podporovat formát ALAC.

Zpočátku nebudou všechny skladby podporovat prostorový zvuk ani Dolby Atmos, katalog by však měl rychle narůstat. Apple navíc všechny uživatele velmi potěšil tím, že vyšší kvalita je součástí aktuálního předplatného, za které jednotlivec zaplatí 149 Kč měsíčně.

Sluchátka AirPods třetí generace představena nebyla.

Apple představil novou verzi Apple Music. Prostorový zvuk, bezztrátové kodeky, které si ale ani na AirPods Max neužijete