Apple hledá manažera, který má zkušenosti s kryptoměnami a alternativními platebními systémy

Apple vypsal novou pracovní pozici, která posílí jeho divizi zaměřenou na platby. Nový manažer pomůže firmě s rozšířením alternativních platebních způsobů. 

Apple vypsal pozici “Business Development Manager”, která má pomoci rozšířit současné platební systémy. Tým, který se stará o technologie Apple Wallet a navázené služby hledá poslu, která pomůže navázat strategická partnerství a rozšířit současné portfolio. Mezi klíčové znalosti uchazeče patří znalost digitálních peněženek, rychlých a odložených plateb a kryptoměn. 

Poslední položka vyvolala ohlas nejen v krypto komunitě. Zprávu ostatně mezi prvními přinesl známý server CoinDesk, který se zabývá problematikou kryptoměn. Už v roce 2019 prohlásila vice prezidentka Apple Pay Jennifer Bailey, že “Apple sleduje kryptoměny. Domníváme se, že je to zajímavý fenomén a má dlouhodobý potenciál”. 

Zda Apple nakonec přinese možnost platit i jinými, než standardními prostředky teprve ukáže čas. Samotná firma totiž řeší právní spor se společností Epic Games, právě ohledně plateb a způsobu jakým vybírá poplatky v App Store. Apple si navíc hlídá všechny cesty, kterými k němu proudí finance až už jde o Apple Pay nebo Apple Card. Pokud tedy v budoucnu připustí alternativní platby, určitě nad nimi bude chtít mít maximální kontrolu. 

Apple hledá manažera, který má zkušenosti s kryptoměnami a alternativními platebními systémy