Telegraficky: Včerejší nabitá keynote. A šestiminutové video na závěr

Apple včera představil celou plejádu produktů od AirTags, Apple TV, iPadů Pro, iMaců až po softwarové novinky. Celá keynote trvala hodinu, ale na internetu už jsou i krátké sestřihy.

Apple včera dle očekávání představil očekávané produkty, takže se pro některé nekonalo žádné překvapení. 

Telegraficky: Včerejší nabitá keynote. A šestiminutové video na závěr

Cestu k uživatelům si našly lokalizační štítky AirTags (Apple.cz). Obaly na štítky jsou dražší než štítek samotný. AirTags nabízí voděodolnost dle normy IP67, uživatelsky vyměnitelnou baterii a širokopásmový čip U1.

Nová Apple TV 4K (Apple.cz) s A12 procesorem a novým ovladačem. Herní potenciál naplněn nebyl, ale Apple se chlubí lepší podporou HDR a vylepšenou technologií AirPlay. Nově podporuje také standard HDMI 2.1, Wifi6 a rádio skrze Thread.

Samozřejmě přišly také nové iPady Pro (Apple.cz), které překvapily nasazením M1 procesorů. Větší modely mají obrazovku typu miniLED, kterou Apple marketingově nazývá jako Liquid Retina XDR. Zvedla se také možnost vnitřního úložiště na 2 TB, kapacita RAM kopíruje počítače (8 nebo 16 GB), a s tím se zvedla také cena tabletů. Klávesnici Magic Keyboard lze zakoupit i v bílé barvě. iPad Pro disponuje portem Thunderbolt a podporou sítí 5G.

Nové iMacy (Apple.cz) pro se nabízí v sedmi barvách, úhlopříčce 24“ a rozlišením 4,5K. Jsou vybaveny opět procesorem M1. K novým počítačům se dodává stejně barevné příslušenství. Nová Magic Keyboard má Touch ID a funguje pouze s počítači vybavenými Apple Silicon. Vrací se také „MagSafe“, respektive napájecí kabel pro nový iMac. 

Apple rovněž uvolnil finální testovací verze operačních systémů macOS 11.3, tvOS 14.5, iOS 14.5 a iPadOS 14.5.

[HTML1]