První MacBook Pro 13“ s Retina displejem je oficiálně zastaralý. Už není možné jej opravovat

Apple tento týden zařadil další ikonický notebook na seznam takzvaně „zastaralých“ zařízení. Ta už nemají oficiální podporu ani žádný servis.

Apple rozlišuje dvě kategorie zařízení: výběhová a zastaralá. Zařízení spadající do škatulky „výběhových“ se neprodávají nejméně 5 let a nejvíce 7 let. Po uplynutí sedmileté lhůty pak zařízení přechází mezi „zastaralá“. Nejde však o prázdná označení, ale Apple k nim přistupuje i různě z hlediska servisu. Výběhové produkty mají nárok na servis, pokud existují náhradní díly. Zastaralé produkty už nemají nárok na žádnou podporu a náhradní díly se k nim nevyrábí.

Ikonický MacBook Pro 13“ s Retina displejem z roku 2012 tak oficiálně patří do seznamu zastaralých. Zařadil se tak po boku svého většího kolegy MacBooku Pro 15“ Retina, který jako první přišel s obrazovkou s velmi vysokým rozlišením. Kromě těchto obrazovek se oba modely vyznačovaly redesignovaným šasi, rychlými SSD a procesory. Přitom ale stále nabízely například čtečku SD karet nebo plnohodnotné HDMI.

Pamatujete na MacBook Pro 13“ s Retina displejem? Vlastnili jste jeden? Podělte se v komentářích.

První MacBook Pro 13“ s Retina displejem je oficiálně zastaralý. Už není možné jej opravovat