Apple snižuje výrobu bezdrátových sluchátek AirPods

Apple snižuje objem výroby oblíbených bezdrátových sluchátek AirPods. Ta vynikají v jablečném ekosystému svými funkcemi a integrací.

Dle informací serveru Nikkei Asia Apple snižuje objem výroby mezi 25 % až 40 %. Na vině je zřejmě nižší zájem samotných uživatelů a nárůst konkurence v segmentu tzv. „true wireless“ sluchátek (bezdrátová sluchátka, která nejsou propojena fyzickým kabelem).

Původní plány Applu byly letos vyrobit a dodat na trh zhruba 110 milionů kusů. Nyní však cupertinská společnost hodlá objemy snížit na něco kolem 75 až 85 milionů kusů. Výroba AirPods tak nenaplní původní očekávání a prodeje.

Obchody navíc mají dostatek skladových zásob a nevyprodávají se tak rychle. Uživatelé patrně nemají potřebu sluchátka měnit tak často. Do úvahy navíc vstupují spekulace o chystané třetí generaci AirPods, které si vezmou design z vyšší řady AirPods Pro a přejmou i nové ovládání.

Samotné reakce uživatelů se pak různí. V redakci máme jak AirPods Pro (Vláďa Janeček), tak standardní AirPods první generace (Petr Škuta). Osobně patřím do tábora těch, kteří by si opakovaně AirPods už nekoupili, a to i za cenu ztráty výborné integrace do ekosystému. Po dvou letech mi totiž sluchátka „umřela“ a aktuálně fungují na jedno nabití cca 10 minut. Rozumím fyzikálním limitům baterií, ale za cenu pět tisíc bych jednoduše očekával delší životnost.

Apple snižuje výrobu bezdrátových sluchátek AirPods