Apple má recept na úspěch své videostreamovací služby. Připravuje exkluzivní filmy

Apple usilovně pracuje na své videostreamovací službě Apple TV+. Připravuje zcela nové exkluzivní filmy, které nebudou jinde k mání.

Apple svádí tvrdý boj s konkurencí na poli videostreamovacích služeb. Apple TV+ je v porovnání se značkami Netflix, Hulu, HBO Max a Disney+ teprve na začátku. Pomoci má však katalog exkluzivních filmů.

Už v uplynulých měsících jsme viděli, že se kalifornská firma nebojí kupovat exluzivní práva na vysílání filmů. Apple TV+ tak získala například „Palmer“, „Cherry“ a „Greyhound“. Právě tato cesta má přilákat více diváků a potenciálních předplatitelů.

Apple už přetáhl Jessie Henderson, která byla šéfkou produkce v konkurenční službě HBO Max. Cílem je, aby Apple TV+ měla ročně něco mezi 10 a 12 filmy z vlastní produkce anebo zakoupila práva na exkluzivní vysílání / streamování.

Apple TV+ je stále na počátku. Už několikrát bylo prodlouženo bezplatné období pro aktuální uživatele a všichni majitelé nových zařízení dostávají službu na celý rok zdarma. Apple chce před zpoplatněním nabídnout opravdu velký katalog, který aktuálně zatím nemůže moc konkurovat zavedeným platformám.

apple tv+