Xiaomi uvedlo na trh vlastní variantu AirPower. Bezdrátová nabíječka zvládá až tři zařízení současně

Xiaomi odhalilo nové produkty, které brzy zamíří na trh. Jedním z nich je i bezdrátová nabíječka, která se až nápadně podobá nikdy neuvedené AirPower.

Xiaomi ukázalo svou bezdrátovou nabíječku, která je schopná nabíjet až tři zařízení současně. Inženýři to dokázali pomocí celých 19 cívek uvnitř, které pokrývají téměř celou plochu nabíječky. Zařízení tak lze položit v podstatě kamkoli na desku nabíječky. Každé zařízení se může nabíjet až 20 W, celkově pak je nabíječka schopná nabíjet až 60 W.

Xiaomi uvedlo na trh vlastní variantu AirPower. Bezdrátová nabíječka zvládá až tři zařízení současně

Všechna zařízení musí podporovat standard Qi, který je však velmi rozšířený, a to i v Apple ekosystému. Využívá jej například iPhone a AirPods. Naopak Apple Watch spoléhají na vlastní proprietární způsob, který není kompatibilní s jinými standardy.

Apple se snažil o podobnou nabíječku. Měla se jmenovat AirPower a rovněž zvládnout nabíjet až tři zařízení, včetně Apple Watch. Právě kompatibilita s Watch a jejich vlastním standardem nakonec mohla být jednou z příčin, že nabíječka nikdy nebyla uvedena na trh. Apple tak po velkolepém oznámení v roce 2017 nabíječku bez velkého oznámení zrušil a odstranil všechny zmínky o ní.

Nabíječka od Xiaomi se bude prodávat v zahraničí za cenu 90 amerických dolarů. To znamená, že bude levnější než mnohé produkty určené pro Apple zařízení. Xiaomi je často kritizováno za bezostyšné kopírování Apple produktů a marketingové strategie. Ať je to jakkoli, tato firma umí svými produkty rovněž překvapit.

AirPower

MacRumors