Bill Gates používá iPhone i Android. Ale upřednostňuje Android kvůli předinstalovaným aplikacím

Zakladatel úspěšné korporace Microsoft se objevil na nové sociální síti Clubhouse. Zde Billa Gatese vyzpovídali hned z několika různých okruhů a řeč přišla i na iPhone.

Sociální síť Clubhouse je unikátní hned ve dvou ohledech. Dominantním prvkem je pouze hlas a zároveň je aktuálně dostupná pouze pro telefony s operačním systémem iOS. Proto vzbudilo velký ohlas, když se v jedné místnosti (room) objevil i zakladatel společnosti Microsoft.

Redaktor Andrew Ross Sorkin vyzpovídal Gatese z mnoha témat. Samozřejmě, vzhledem k parametrům sítě nemohl vynechat otázku týkající se jeho vztahu ke smartphonům. Bill Gates zareagoval takto:

„Já vlastně používám Android“, řekl Gates. „Hlavně proto, že chci mít přehled o všem, jinak si často hraji s iPhony, ale telefon, který s sebou nosím po kapsách je Android“.

„Takže Android versus Apple – je to o náboženství?“ ptá se Sorkin.

„Někteří výrobci Android zařízení už předinstalovávají software od Microsoftu tak, že se mi pak daný smartphone snadněji používá,“ odpověděl Gates. „Umí se více přizpůsobit a propojit software s operačním systémem. Takže to je to, na co jsem si zvykl. Každopádně mnoho mých přátel používá iPhone, takže v tom není žádná vyhraněnost.“

Zakladatel sítě Clubhouse Paul Davison byl u rozhovoru rovněž přítomen. S radostí sdělil, že aplikace pro Android je „top“ funkce, kterou aktuálně vyvíjí. 

Celý rozhovor se dotkl ještě dalších témat. Plné znění v angličtině najdete na YouTube.

Bill Gates používá iPhone i Android. Ale upřednostňuje Android kvůli předinstalovaným aplikacím