Apple zpřísňuje režim ve svých továrnách. Ověřování dat, videonahrávky a další

Apple se už dlouho snaží aktivně bojovat proti únikům z jeho továren. Tentokrát přichází další vlna bezpečnostních opatření.

Apple vydal pravidla pro bezpečnost ve všech svých a partnerských závodech, které vyrábí jeho zařízení nebo dodávají nezbytné komponenty. Už před těmito pravidly byla bezpečnost na vysoké úrovni a nyní se znovu přitvrzuje.

Dokument, který obdržel server The Information, zmiňuje mimo jiné:

  • Partnerské firmy nově nesmí sbírat biometrické údaje, jako jsou otisky prstů nebo skeny obličejů Apple zaměstnanců, kteří továrny navštíví. Pravidlo se však nevztahuje na běžné dělníky.
  • Partnerské firmy musí pravidelně kontrolovat trestní rejstřík všech dělníků, kteří pracují na dosud neuvedených produktech Applu, místo pouze vytipovaných zaměstnanců jako předtím. Ti, kteří mají záznam v trestním rejstříku budou mít zákaz vstupu do všech prostor, kde se pracuje na nových zařízeních.
  • Apple aktualizuje všechny systémy v továrnách. Ty nyní hlídají dobu, po jak dlouho zůstávají součástky na pásu mezi stanovišti. Když některá ze střežených součástek zůstane déle na místě, spustí se okamžitě alarm.
  • Bezpečnostní pracovníci musí udržovat kompletní záznamy o pohybu dělníků, kteří přenáší střežené součástky mezi pracovišti.
  • Návštěvníci továren se musí prokázat platným občanským průkazem.
  • Bezpečnostní kamery nyní zabírají nákladní auta tak, aby byly vidět všechny čtyři strany vozidla.
  • Videonahrávky prokazující zničení prototypů a vadných součástek budou zachovány až po dobu 180 dnů.

Server The Information přináší ještě podrobnější zprávu, kterou lze v originále přečíst v článku (placená sekce). Veškerá pravidla vstoupila v platnost od letošního roku. Uvidíme, zda se nová opatření projeví na množství úniků ohledně chystaných produktů. Zatím to tak nevypadá.

Apple zpřísňuje režim ve svých továrnách. Ověřování dat, videonahrávky a další