Některé opravy už neskončí výměnou celého iPhone 12. Apple posílá nové pokyny technikům

Apple rozesílá svým technikům v autorizovaných servisních střediscích a Apple Storech nové pokyny. Ty se týkají oprav nových modelů iPhonů 12.

Technický manuál získal server MacRumors, který upozornil na zajímavé informace. Dosud bylo běžné, že zejména při poškození zad telefonu často došlo k výměně „kus za kus“. Nyní se však s novými pokyny pro techniky mění zavedené postupy.

Od 23. února budou technici moci opravit pouze část iPhonu 12, aniž by došlo na metodu kus za kus. Pomohou k tomu náhradní díly, které obsahují oddělené komponenty. Nová součástka pro řadu dvanáct totiž už sama obsahuje základní desku, bezdrátové nabíjení, Taptic Engine, Face ID. Naopak ale není pevně spojena se zády telefonu a fotoaparátem.

Při poškození zad tak není nutná kompletní výměna, případně výměna celého zařízení. Technik může vyměnit pouze záda smartphonu. Samozřejmě za předpokladu, že nedošlo k poškození jiných komponent zařízení.

Nová metoda opravy se týká všech iPhonů 12 a iPhonů 12 mini a to ve všech zemích s autorizovanými servisními středisky, tedy včetně České republiky. Naopak se postupy netýkají iPhonů 12 Pro a iPhonů 12 Pro Max. Ty mají patrně stále komponenty příliš provázány a oprava může skončit výměnou kus za kus.

Apple v pokynech neopomenul zmínit, že se dále posouvá ke svému cíli být „uhlíkově neutrální“ společností.

Některé opravy už neskončí výměnou celého iPhone 12. Apple posílá nové pokyny technikům