Apple vydal rozšíření pro Google Chrome na Windows, které synchronizovalo hesla z iCloud klíčenky. Následně jej zase stáhl

Apple v pondělí vydal velmi užitečné rozšíření pro oblíbený prohlížeč Google Chrome, které umožňovalo uživatelům snadnou synchronizaci hesel z iCloud klíčenky.

V Microsoft Store, což je obdoba Mac App Store pro Windows 10, se objevila nová verze nástroje iCloud for Windows 12. Její součástí byl i doplněk, který rozšiřoval schopnosti prohlížeče Google Chrome o synchronizaci hesel z iCloud klíčenky.

Synchronizace fungovala obousměrně. Tedy hesla vytvořená v mobilní verzi Safari (iOS, iPadOS) byla použitelná v Chrome pro Windows stejně jako nově vytvořená hesla v Chrome se propsala do klíčenky na iCloudu a bylo možné je využívat v mobilním Safari.

Rozšíření však nemělo dlouhé životnosti. Apple jej včera (úterý 2.2.) stáhl z Microsoft Store a dostupná verze nástroje iCloud for Windows je opět starší 11.6. Popisek aplikace ale nadále zmiňuje možnost synchronizovat hesla s Chrome, ačkoli už rozšíření není v sadě přítomné.

Oficiální důvod stažení doplňku neznáme. Na sociálních sítích a fórech (Apple fóra podpory, Reddit) si uživatelé stěžovali, že rozšíření nefunguje popisovaným způsobem a způsobuje spíše problémy. 

Funkce se patrně v budoucnu vrátí, až Apple opraví problémy. 

Apple vydal rozšíření pro Google Chrome na Windows, které synchronizovalo hesla z iCloud klíčenky. Následně jej zase stáhl

MacRumors