Chystají se Facebook Watch. Chytré hodinky, které budou konkurovat Apple Watch

Apple Watch aktuálně patří nejen mezi nejprodávanější chytré hodinky na světě, ale zcela ovládly celý trh s hodinkami. Do konkurenčního boje chce však vstoupit další technologický gigant a sesadit Apple z trůnu.

Facebook pracuje na svých chytrých hodinkách, které budou nabízet velmi podobnou funkcionalitu jako Apple Watch. Dle zdrojů serveru The Information umí prototypy „Facebook Watch“ posílat zprávy skrze Messenger, WhatsApp, umí měřit biometrická data a nabízí mobilní připojení.

Zdravotní funkce těchto hodinek kopírují to, co už známe. Kromě sledování cvičení, tepu, chce Facebook nabídnout i služby trenérů jako je společnost Peloton. Hodinky budou neustále připojené pomocí LTE / 5G a nevyžadují párování s žádným chytrým telefonem. Na pozadí má běžet operační systém od Googlu.

Facebook chce nabídnout širokou škálu hodinek od 150 USD (tedy cca 3500 Kč bez daně v USA) až po prémiové modely za 400 USD (tedy cca 8600 bez daně v USA). Evropské ceny budou samozřejmě kvůli přepočtu na Euro, daně a dvouletou záruku vyšší.

Mnoho uživatelů, kteří dbají na soukromí a zabývají se tím, co se děje s jejich daty, asi tyto chytré hodinky neosloví. Na druhou stranu má Facebook základnu přes miliardy uživatelů, takže jeho chytré hodinky přímo napojené na služby typu Messenger mohou snadno oslovit.

Facebook Watch by nebyly prvním hardwarovým produktem společnosti. Firma už prodává například úspěšný headset pro virtuální realitu Oculus. Facebook Watch by měly na trh přijít v roce 2022.

Chystají se Facebook Watch. Chytré hodinky, které budou konkurovat Apple Watch