Microsoft v nové reklamě srovnává Surface Pro 7 a MacBook Pro. MacBook prý prohrává

Microsoft vydal novou reklamu, ve které porovnává a vyzdvihuje přednosti své řady Surface Pro 7 oproti MacBooku Pro 13“ od Applu. 

Nová reklama společnosti Microsoft zdůrazňuje, jak moc jsou všestranné počítače řady Surface Pro. Konkréntě model Surface Pro 7 se nebojí ani MacBooku Pro 13“ a dle reklamy zcela vítězí.

Reklama upřednostňuje plný dotykový displej oproti dotykovému „proužku“ (Touch Bar), podporu stylusu, odepínatelnou klávesnici a také menší cenovku. Zajímavé je i prohlášení, že Surface je prý „lepším herním zařízením“.

[HTML1]

V redakci jsme měli možnost testovat Surface Pro 7 a výsledky najdete v podrobné recenzi v SuperApple Magazínu 4/2020. Zjistili jsme, že Surface Pro je zařízení, které se spíše míjí s tradičně postavenými laptopy a míří spíše proti iPadům Pro.

Řečí benchmarků však i Surface Pro 7 prohrává ve výkonu s MacBookem Pro 13“ M1, má také menší výdrž na baterii. Lepší herní zařízení tedy nebude, neboť dle redakčních testů se Surface Pro při jakékoli vyšší zátěži přehříval a baterie rapidně vybíjela.

Redmond se tak trochu pokouší srovnávat jablka a hrušky, přičemž mnohé z parametrů, které označuje jako přednost, zvládá tým z Cupertino lépe.

Pokud o srovnání tedy Microsoftu příliš nevyšel. Jak to vidíte vy?

Microsoft v nové reklamě srovnává Surface Pro 7 a MacBook Pro. MacBook prý prohrává