Počítače Mac s M1 trápí problémy s Bluetooth. V dohledné době má přijít softwarová oprava

Nové počítače Mac s čipy M1 jsou vydařené stroje. Bohužel od jejich vydání řadu z nich trápí potíže s konektivitou skrze Bluetooth. Nyní by se ale uživatelé konečně mohli dočkat opravy.

Už první majitelé nových Maců s Apple Silicon si povšimli, že bezdrátová konektivita má potíže. Zejména šlo o situaci, kdy počítač s M1 byl připojený přes Wi-Fi a zároveň k němu byly připojeny periferie skrze Bluetooth.

Můžeme potvrdit, že v redakci se tato chyba vyskytuje u Macu mini s M1. Po připojení k Wi-Fi se náhodně odpojují klávesnice, myš nebo sluchátka připojená přes Bluetooth. Bohužel, podobné potíže hlásí i majitelé MacBooků Air s M1 a MacBooků Pro s M1.

[HTML1]

Dočasným řešením je tak Wi-Fi nepoužívat, pokud to možné je, a spolehnout se například na ethernet konektor. Případně nepřipojovat periferie přes Bluetooth. Obě cesty problém obejdou, jelikož potíže se vyskytují zejména při aktivní Wi-Fi a Bluetooth najednou.

Po celou dobu nikdo netušil, zda je o hardwarový nebo softwarový problém. Redaktor Ian Bogost však nyní tvrdí, že Apple chystá softwarovou aktualizaci, která problémy s Bluetooth vyřeší.

Naděje se upírají k brzké aktualizaci macOS 11.2 Big Sur, která už je dostupná ve veřejné betaverzi. Zatím ale nikdo oficiálně nepotvrdil, že tato aktualizace potíže odstranila. 

Počítače Mac s M1 trápí problémy s Bluetooth. V dohledné době má přijít softwarová oprava

MacRumors