Nový iPad mini šesté generace by měl přijít v březnu s úzkými rámečky a větší 8,4“ obrazovkou

Březen bývá obvykle ve znamení Apple Keynote a nových produktů. Letos se očekávají omlazené iPady Pro, ale také například iPad mini.

Šestá generace iPadu mini by dle serveru Mac Otakara mohla přijít již v březnu. Hlavní změnou by měly být užší rámečky, díky kterým by mohla narůst úhlopříčka až na 8,4“. Další výraznější změny však nepřijdou.

Současná velikost obrazovky je 7,9“, ke které se pomalu blíží smartphony včetně iPhonů s přídomkem (Pro) Max (úhlopříčka 6,7“). Nejmenší iPad by tak opět poodskočil a odlišil se od mobilů, aniž by se zároveň výrazně zvětšily rozměry.

Nový iPad mini šesté generace by měl přijít v březnu s úzkými rámečky a větší 8,4“ obrazovkou

Vzhled by měl kopírovat iPad Air 3 / iPad Pro 2017, kdy budou nahoře a dole mírně větší rámečky, zatímco po stranách budou velmi úzké. Přítomno zůstane i tlačítko Home Button se zabudovaným Touch ID a Lightning konektor.

Známý analytik Ming-Chi Kuo už v květnu roku 2020 hovořil o tom, že nová generace iPadu mini bude mít úhlopříčku v rozmezí 8,5 až 9“. O datu uvedení se ale nezmínil stejně jako o tom, zda šestá generace přinese mini-LED obrazovky či nikoli.

MacRumors