Apple Watch Series 7 by mohly změřit hladinu cukru v krvi. Apple pracuje na neinvazivním řešení

Funkcionalita nové generace chytrých hodinek Applu by se mohla opět rozrůst. Informace hovoří o neinvazivním měření hladiny cukru v krvi.

Zprávu přinesl server ETNews, který rovněž zmiňuje konkurenční chytré hodinky Samsung Galaxy Watch 4. V textu se ale dozvídáme i mnoho zmínek o Apple Watch sedmé generace, na kterých se usilovně pracuje.

Měření glukózy v krvi není přitom snadné. Standardní metoda vyžaduje kapku krve, která se pak vyhodnotí na monitorovacím zařízení. Schopnost měřit hladinu cukru bez invazivního řešení přitom není běžná. Diabetikům by přitom výrazně usnadnila život.

Apple mezitím podal několik patentů a dle redaktorů je na cestě k úspěšnému neinvazivnímu řešení pomocí vnějších senzorů. Speciální optické senzory a čidla by tak mohla být schopna měřit hladinu v krvi, aniž by bylo potřeba tělní tekutinu odebírat.

Dle informací chtěl Apple tuto technologii přinést mnohem dříve. V týmu pracuje mnoho konzultantů a inženýrů z oblasti biomedicíny, kteří se problematice věnují už od roku 2017. Výsledky však patrně stále nejsou natolik přesvědčivé, aby byly uvedeny komerčně.

Teprve v posledních měsících by se mělo Applu zadařit a projít klinickými testy v oblasti Bay Area v San Franciscu. Samotný Tim Cook byl spatřen s novým prototypem Apple Watch, který by měl mít schopnost měřit hladinu cukru v krvi.

Jak daleko je ale technologie Applu oficiálně netušíme. Patrně se ale skutečně blíží k nasazení do jedné z budoucí generací Apple Watch. 

Apple Watch Series 7 by mohly změřit hladinu cukru v krvi. Apple pracuje na neinvazivním řešení