Xiaomi a Samsung se smály Applu. Příští rok však také nehodlají přibalovat nabíječky

Apple v rámci zelené strategie přestal k iPhonům dodávat nabíječky. Konkurence tento krok vzala jako příležitost k zesměšňování. Nyní se však zdá, že se nakonec inspiruje.

Apple na zářijové Keynote představil novou řadu iPhonů 12. Spolu s nimi také přišla razantní změna, kvůli které už nejsou přibalovány nabíjecí adaptéry. Apple tento krok hájí svou zelenou strategií a snižováním uhlíkové stopy.

Konkurenční výrobci Xiaomi a Samsung však vycítili příležitost a na sociálních sítích si hned do Applu rýpnuli. Samsung ukazoval, že tak základní příslušenství jako nabíječku nevynechává, stejně jako unboxing video od Xiaomi. 

[HTML1]

Karta se očividně obrací, jelikož interní zdroje z firmy hovoří o stejném uvažování. To je navíc podpořeno registrací nových smartphonů Samsung Galaxy S21, které v přihlášce nemají uveden typ nabíjecího adaptéru. Nové smartphony Galaxy budou patrně představeny už 14. ledna.

Pozadu nezůstává ani čínské Xiaomi. To sociální síti Weibo oznámilo, že balení nových modelů Xiaomi Mi 11 bude ještě tenčí a lehčí než kdy dříve. To vše, aby byla ochráněna příroda. Xiaomi tak nebude ke svým novým smartphonům dodávat nabíječky, neboť jich uživatelé mají už dost.

Není to poprvé, kdy se firma Samsung nebo Xiaomi inspirovala Applem. Obě společnosti vytýkaly Applu odstranění sluchátkového konektoru v iPhonech 7, načež Samsung za rok a půl představil Galaxy A8 bez sluchátkového konektoru.

Xiaomi a Samsung se smály Applu. Příští rok však také nehodlají přibalovat nabíječky

MacRumors