Poslední aktualizace Microsoft Office 365 přináší nativní podporu počítačů Mac s M1 procesory

Microsoft vydal aktualizaci svého kancelářského balíku Office 365, která přináší nativní podporu Apple počítačů s procesory M1. Vývojáři slibují vyšší rychlost a stabilitu.

Všechny základní aplikace sady Microsoft Office 365 for Mac jsou aktualizovány podporou pro Apple Silicon. Word, Excel, PowerPoint a OneNote tak nyní běží nativně na ARM procesorech M1.

Microsoft aplikace vydal formou Universal Binary, které je možné provozovat jak na M1, tak na Intel procesorech. Uživatelé si aktualizace mohou stáhnout přes aktualizační utilitu anebo v Mac App Store.

Vylepšení se dočkal také Outlook for Mac, který nyní podporuje iCloud účty, a to včetně kalendářů a kontaktů. Ostrá verze nového Outlooku přijde v následujících dnech.

Vývojáři z Microsoftu slibují vyšší rychlost a stabilitu svých aplikací oproti emulaci skrze vrstvu Rosetta 2. Z krátkého testování můžeme za redakci potvrdit, že aplikace se opravdu spouštějí rychleji a jejich odezva je takřka okamžitá.

Redmond slibuje ještě větší změny. Jednou z nich má být nový moderní design a nativní podpora M1 pro Microsoft Teams anebo Visual Studio Code.

Poslední aktualizace Microsoft Office 365 přináší nativní podporu počítačů Mac s M1 procesory