Jony Ive je možný kandidát na šéfa světoznámé automobilky Ferrari

Světoznámá automobilka Ferrari zaměřená na luxusní a sportovní vozidla hledá nového CEO. Ten předchozí rezignoval z osobních důvodů. Na kandidátní listině se přitom zobrazují i jména lidí z Applu. 

Mezi horkými kandidáty jsou tak šéf financí Luca Maestri, který se často objevuje v komentářích k hospodaření Applu, nebo bývalý šéf designu a nyní majitel designového studia LoveFrom Jony Ive. Druhý jmenovaný přitom budí velké emoce a očekávání. 

Bývalý šéf Ferrari Louis Camilleri svou funkci opustil minulý týden. Důvodem jeho rozhodnutí mají být osobní problémy, které potřebuje řešit. Od té doby se poměrně divoce spekuluje o jeho možném nástupci. 

Na seznamu kandidátů se mezitím objevil například bývalý CEO společnosti Vodafone Vittorio Colao anebo jména z Applu v podobě již zmíněného Jony Ivea nebo Luca Maestri. Reuters však krotí spekulace a tvrdí, že nejsou podložené fakty. 

Jony Ive je možný kandidát na šéfa světoznámé automobilky Ferrari

Uvidíme, zda se například Maestri skutečně rozhodne na funkci kandidovat. Ve funkci CFO Applu je od roku 2014, přičemž i předtím ve firmě pracoval. Naopak Ive opustil Apple v roce 2019 aby splnil své sny a založil vlastní designové studio LoveFrom. Hlavním zákazníkem však nadále zůstává firma s nakousnutým jablkem. 

Není neobvyklé, že se vysoce postavení manažeři Applu čas od času objevují na kandidátních listinách jiných korporací. Například Johny Srouji, šéf divize čipů a procesorů, byl kandidátem na CEO Intelu v roce 2019. Funkci nakonec obsadil Bob Swan a Srouji zůstal v Applu. Letos představil čip M1 a určitě jej uvidíme i na dalších Keynote. 

MacRumors