Aktualizace iOS 14.2 přidala podporu FaceTime hovorů v kvalitě 1080p. Vylepšení se týká iPhone 8 a novějších

Listopadová aktualizace iOS 14.2 přinesla mnoho novinek a oprav chyb. Do poznámek k vydání se už ale nedostala zajímavá funkce, která se přitom týká i staršího iPhone 8.

Velmi málo známou informaci objevil server MacMagazine. Redaktoři si povšimli, že Apple nenápadně pozměnil stránky popisující technické specifikace jednotlivých modelů iPhonů. Stalo se tak ihned po vydání aktualizace iOS 14.2.

Před touto aktualizací zmiňovaly stránky Applu, že iPhone XR je schopen FaceTimehovorů ve standardní kvalitě 720p. Nyní se však dočteme, že kvalita přes Wi-Fi dosahuje až 1080p. Novější modely iPhone 12 jsou pak schopné Full HD FaceTime hovorů i přes sítě páté generace.

Při použití srovnávače dostupného přímo na webu Applu se pak dozvíme, že stejnou kvalitu nyní nabízí už postarší iPhone 8. Apple tak zvedl nejvyšší možnou kvalitu u iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone SE (2020), iPhone 11, iPhone 11 Pro, a iPhone 11 Pro Max.

Dle testů redaktorů MacMagazine lze rozdíl v kvalitě mezi 720p FaceTime hovorem a 1080p FaceTime hovorem poznat i pouhým okem. Zajímavostí je, že česká mutace webu se o podpoře Full HD / 1080p FaceTime nezmiňuje.

Aktualizace iOS 14.2 přidala podporu FaceTime hovorů v kvalitě 1080p. Vylepšení se týká iPhone 8 a novějších

MacRumors