Herní streamovací služba Google Stadia přichází na iOS. Využívá webový prohlížeč Safari

Další herní streamovací služba přichází na iOS a to i přes omezení daná Applem v App Store. Využívá totiž jiný způsob podobně jako GeForce Now.

Google Stadia funguje již delší dobu na PC, Macu a Android zařízeních. Bohužel vstup na platformu iOS zablokovaly velmi omezující pravidla v App Store, ze kterých Apple ani po diskusích neslevil. Google tak využil cesty, jakou zvolila Nvidia pro svou službu GeForce Now.

Stadia tudíž využívá webového prohlížeče Safari, který se ukazuje jako způsob, jak obejít mnohdy nesmyslná pravidla App Store. Webový klient Google Stadia dovoluje plnohodnotný zážitek podobně jako nativní aplikace na Androidu. 

Herní streamovací služba Google Stadia přichází na iOS. Využívá webový prohlížeč Safari

Google Stadia je plnohodnotná herní streamovací služba, která nabízí vlastní katalog her. Ty si kupujete přímo ve službě a potom je můžete streamovat. Stadia rovněž podporuje vlastní ovladač anebo můžete využít Xbox gamepad případně Playstation Dualshock. Měsíční poplatek za hraní je 256 Kč.

Již zmíněná služba GeForce Now pak sází na pronájem „herního počítače v cloudu“, kdy si pronajímáte výkon a hrajete vlastní hry zakoupené v obchodech Steam, Epic Store nebo GoG.

Příští rok se očekává příchod posledního velkého hráče. Microsoft se svou službou xCloud, který přímo souvisí s herní konzolí Xbox a přináší řadu konzolových titulů na mobilní zařízení, chce rovněž využít webový prohlížeč Safari. Všechny služby se tak nakonec dostanou na iOS oklikou bez App Store.

MacRumors