Apple chystá nové MacBooky se změněným designem. Některé modely zřejmě zůstanou u Intel procesorů

Apple neusíná na vavřínech a po příchodu první generace počítačů s vlastními procesory Apple Silicon pracuje na novém designu notebooků. Podle informací však některé modely zůstanou u Intelu.

Alespoň tak můžeme interpretovat zprávu spolehlivého zdroje pod přezdívkou „L0vetodream“, který zveřejňuje informace na sociální síti Twitter. Vzhledem k velmi úspěšné minulosti tohoto účtu budí jeho poslední zpráva velký ohlas. 

Známý analytik Ming-Chi Kuo předvídá, že nové MacBooky přijdou v druhé polovině příštího roku a přinesou vytoužený změněný design. Po letech bychom se konečně měli dočkat nového designu, který odliší vzhled nových laptopů od těch současných, které vychází z modelů uvedených už v roce 2016.

[HTML1]

L0vetodream pak dodává své typicky minimalistické sdělení: „not only for Silicon“. Nyní záleží na interpretaci této zprávy. Mnohé servery se tak domnívají, že se přepracovaného designu dočkají i modely vybavené procesory od Intelu.

Apple na WWDC 2020 oznámil, že přechod na vlastní procesory Apple Silicon zabere zhruba dva roky s tím, že první modely přijdou ještě letos. Těch jsme se nakonec dočkali před pár týdny a jsou jimi MacBook Air, MacBook Pro 13“ a Mac mini. Hlavní změnou však byla pouze hardwarová výbava a design počítačů jako takových zůstává zcela stejný.

Mnozí přitom očekávali, že s uvedením vlastních procesorů bude Apple chtít nové počítače výrazně odlišit. Tato očekávání se ale nenaplnila a nyní se naděje upírají k příštímu roku. 

Pokud sledujeme poslední kroky Applu, tak je velmi těžké si představit, že nový design přenosných počítačů nabídne i pro modely s procesory Intel. Zpráva od L0vetodream může být mylně interpretována. Nechejme se překvapit.

Apple chystá nové MacBooky se změněným designem. Některé modely zřejmě zůstanou u Intel procesorů