iPhone 12 mini má omezenou rychlost nabíjení na MagSafe. S připojeným příslušenstvím bude rychlost omezená u všech modelů

Apple vydal nový podpůrný dokument, který popisuje chování nabíječky MagSafe společně s novými modely iPhone 12. Nejmenší model má přitom omezenou rychlost.

Apple propaguje svou novou nabíječku MagSafe jako nejjednodušší způsob bezdrátového nabíjení. MagSafe je díky proprietární technologii schopná nabíjet rychlostí až 15 W, případně poloviční rychlostí v režimu standardu Qi.

Všechny nové modely iPhonů 12 této zmíněné dosáhnou s jednou výjimkou. Nejmenší iPhone 12 mini má omezenou rychlost na 12 W (9 V / 2,03 A). Ostatní by pak měly být schopné plné rychlosti 15 W (9 V / 2,22 A nebo 9 V 2,56 A). Apple však v textu dodává, že skutečnou rychlost nabíjení ovlivňuje mnoho faktorů včetně teploty a zatížení systému.

Na dalších řádcích se rovněž dočteme, že když připojíte příslušenství do Lightningu, například EarPods, MagSafe bude nabíjet omezenou rychlostí 7,5 W. Apple zdůrazňuje, že toto omezení je v souladu s regulačními standardy.

Před položením iPhonu na MagSafe máte mít nabíječku připojenou ke zdroji. Jedině tak zajistíte správný výpočet rychlosti nabíjení. 

Kompletní znění dokumentu (v angličtině) naleznete zde.

iPhone 12 mini má omezenou rychlost nabíjení na MagSafe. S připojeným příslušenstvím bude rychlost omezená u všech modelů