Fortnite se brzy vrátí na iOS. Nebude však v App Store nýbrž využije streamování

Soudní pře ohledně poplatků v App Store odstavila oblíbenou hru Fortnite. Studio Epic Games však očividně našlo cestu, jak svou hru opět nabídnout hráčům na jablečných systémech.

Studio Epic Games v právní při ohledně poplatků v App Store přišlo o práva a vývojářské účty v App Store. Hra Fortnite tak patrně standardní cestou nemá možnost návratu na iOS a iPadOS. Vývojáři však našli okliku.

Fortnite by totiž mohl využít herní streamovací služby GeForce Now. Nvidia, podobně jako Google a Microsoft nemohou nabídnout své herní streamovací služby v App Store. Apple cíleně nastavil podmínky obchodu tak, aby v současné podobě služby neměly šanci projít schvalovacím procesem.

Nvidia, podobně jako Microsoft, však znají cestu ven z této problémové situace. Své nativní klienty aplikací převádí pomocí webových technologií na webové aplikace, které bude snadno schopné spustit v prohlížeči Safari.

Tento proces samozřejmě není tak jednoduchý, ale Nvidia už dokázala webového klienta vytvořit a nabídnou na noteboocích s ChromeOS, kde je výchozím prohlížečem Chrome. Je tedy patrně otázkou času, za jak dlouho nabídne webového klienta i pro Safari.

Nvidia GeForce Now vám pronajímá výpočetní výkon vzdáleného počítače. Zde můžete využít libovolných platforem jako jsou například Steam nebo Epic Store (kde se nachází i Fortnite) ke hraní svých oblíbených her. V základní verzi máte hodinu hraní zdarma, poté jste odpojeni.

Na macOS existuje klient GeForce Now, kterého si lze stáhnout přímo ze stránek Nvidie. Tento klient není nabízen v Mac App Store.

Uvidíme, zda se svým webovým klientem přijdou další hráči na poli streamování her, a to Microsoft se službou xCloud a Amazon s novou službou Luna.

MacRumors