Změna výchozích aplikací v iOS 14 má stále problémy. Po aktualizaci aplikací se vše vrací zpět

Apple s novými verzemi mobilních operačních systémů iOS 14 a iPadOS 14 přidal možnost změny výchozího webového prohlížeče a výchozího emailového klienta. 

Bohužel, změnu výchozích aplikací provází od počátku „porodní bolesti“. V ostré verzi iOS 14 a iPadOS 14 se totiž po každém restartování zařízení vrátilo nastavení do původního stavu a místo zvolených aplikací bylo prohlížečem opět Safari a emailovým klientem Mail. Apple tuto chybu opravil s aktualizací iOS 14.1 respektive iPadOS 14.1.

Naneštěstí s opravou existující chyby byla do systému zavlečena chyba zcela nová. Nyní sice aplikace zůstávají nastaveny i po restartu zařízení, avšak v momentě, kdy jsou aktualizovány, jsou opět nahrazeny Safari, respektive Mail.

Změna výchozích aplikací v iOS 14 má stále problémy. Po aktualizaci aplikací se vše vrací zpět

Uživatelům je prozatím doporučeno po každé aktualizaci třetích stran zkontrolovat, zda jsou stále jako výchozí pro prohlížení webu nebo čtení emailů. Někteří vývojáři pak doporučují vyčkat s aktualizacemi.

Betatesteři mezitím hlásí, že chyba je patrně opravena společně s iOS 14.2 betaverze 4. Ostrá verze iOS 14.2 by měla přijít poměrně brzy a s ní snad zmizet i problémy ohledně změny výchozích aplikací.

Aktuálně mohou uživatelé iOS a iPadOS volit mezi Safari, Chrome, DuckDuckGo nebo Firefoxem pro webový prohlížeč a například Mail, Gmail, Spark, Outlook pro práci s poštou.

MacRumors