Interní změny hardware. Modely iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max mají větší paměť RAM než ostatní

Apple na keynote představil hned čtyři nové modely iPhonů 12. Ačkoli jsme se dozvěděli hodně informací, některé byly stále opředeny tajemstvím. 

Apple málokdy oficiálně přiznává podrobné technické specifikace svých mobilních zařízení. A tak jako u iPadů, tak i u iPhonů oficiálně neznáme například kapacitu paměti RAM. Loňské modely iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max mají shodně každý 4 GB RAM. Jejich předchůdci s označením iPhone XS a XS Max na tom byli stejně. To se ale s novou generací mění. 

Aktuální betaverze vývojářských nástrojů Xcode 12.1 odhalila, že základní modely iPhone 12 a menší iPhone 12 mini opět zůstávají na kapacitě 4 GB RAM. Naopak “vlajkové” modely iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max dostaly do vínku celých 6 GB RAM. 

Interní změny hardware. Modely iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max mají větší paměť RAM než ostatní

Větší kapacita paměti pomůže udržet více aktivních aplikací na pozadí a zamezí opětovnému nahrávání aplikací. Jde tak o další parametr, kterým se liší základní a Pro modely. Na první pohled by se mohlo zdát, že v současné čtveřici není tolik rozdílů, ale očividně se změny udály i pod kapotou. Potenciální kupci tak mohou vzít v úvahu i větší kapacitu RAM. 

Pro zajímavost vlajkové lodě konkurence mají standardně 8 GB RAM a nezřídka i 12 GB RAM jako například Samsung Galaxy S20 Ultra anebo OnePlus 8 Pro. Ačkoli Android obecně pracuje s pamětí jinak, vyšší hodnoty by se nám možná líbily také u iPhonů a iPadů. 

MacRumors