HomePod mini. Menší chytrý reproduktor s procesorem S5 za dostupnou cenu

Apple na včerejší keynote představil menší variantu svého chytrého reproduktoru HomePod. Dle očekávání se jmenuje “mini” a boduje dostupnou cenou. 

Aktuální chytrý reproduktor HomePod nakonec zůstává beze změn a druhá generace nepřišla. Přesto cupertinská firma potěšila fanoušky příslušenství, když uvedla menší verzi svého chytrého reproduktoru. 

Nový HomePod mini je opravdu malý, jelikož na výšku měří 84,3 mm a na šířku 97,9 mm. Váží pouhých 345 g nabízí se opět v bílé a vesmírně šedé barvě. Nahoře má výraznou dotykovou plošku s tlačítky, která při zaznamenání povelu “Hey Siri” barevně svítí. 

HomePod mini. Menší chytrý reproduktor s procesorem S5 za dostupnou cenu

Apple využil procesor S5, který najdeme třeba v hodinkách Apple Watch Series 5 nebo novějších SE. Díky výpočetnímu výkonu dokáže HomePod hrát mnohem lépe a komunikovat s dalšími zařízeními. Apple uvádí podporu 360° zvuku a přítomnost dvou pasivních reproduktorů. 

Pro zaznamenání vašich pokynů má HomePod k dispozici hned tři mikrofony a čtvrtý, který slouží k lepší detekci hlasu uživatele v situacích, kdy se přehrává hudba. 

HomePod funguje primárně s Apple Music, Podcasty, ale lze využít také služby Pandora nebo Amazon Music. Nativní spolupráce se Spotify stále není přítomna. Apple se rovněž chlubí lepší podporou funkce handoff a vylepšenou spoluprací se všemi zařízeními v Apple ekosystému jako jsou iPhone, iPad, Apple Watch a vozidel s CarPlay. Samozřejmě, vyjma počítačů Mac. 

HomePod mini se bude v USA prodávat za 99 USD. Předobjednávky začínají 6. listopadu a předpokládané doručení je 16. listopadu. V České republice nebude kvůli absenci Siri oficiálně prodáván, takže zájemci budou muset opět spoléhat na dovoz ze zahraničí. 

HomePod mini. Menší chytrý reproduktor s procesorem S5 za dostupnou cenu

Apple