Apple mění obsah balení iPhonů. Nabíječky a sluchátka už v nich nehledejte, nově ale dostanete USB-C kabely

Apple své zelené tažení započal už na keynote v září. Nyní pokračuje a zásadně mění obsah balení dalších produktů. 

První produkty, které přišly o příslušenství typu nabíječka, byly v září představené Apple Watch Series 6 a Apple Watch SE. Apple pak zpětně odebral nabíječky i v produktové řadě hodinek “Hermés”. V krabičce zůstal pouze kabel s magnetickou koncovkou a konektorem USB-A. 

Logicky další na řadě jsou nové iPhony 12. U všech modelů už nejsou součástí balení žádné nabíječky, a dokonce ani drátová sluchátka EarPods. Ta sice v Apple Online Store zlevnila, ale stále je musíte v případě zájmu koupit zvlášť a navyšují tak cenu zařízení. 

Změna balení všech iPhonů včetně modelů iPhone SE, iPhone 11 a iPhone XR 

Podobně “nelogický” se jeví i krok s odebráním nabíječek z balení. Apple argumentuje zelenou politikou a environmentální stopou. Díky 2 miliardám Apple zařízení je prý dostatek nabíječek v oběhu a uživatelé nepotřebují další. Patrně by v této argumentaci nebyl problém, kdyby Apple ještě donedávna neměl všechny nabíječky s USB-A konektorem a nyní nezačal přibalovat kabel Lightning s USB-C konektorem. 

Většinu zákazníků tak stejně čeká dokoupení nabíječky s konektorem USB-C navíc. Změnou navíc prošla také balení iPhonů SE 2020 a stále prodávaných iPhonů 11 a iPhonů XR. Ty také nově neobsahují ani EarPods ani nabíječky. Naopak u iPadů vše zatím zůstává při starém. 

Kromě zelené strategie se Apple patrně částečně vyhne i regulacím ze strany EU, která chce prosadit USB-C jako jediný standard pro všechna mobilní zařízení. 

Apple mění obsah balení iPhonů. Nabíječky a sluchátka už v nich nehledejte, nově ale dostanete USB-C kabely