Apple upozorňuje, že nabíjení skrze MagSafe může na krytech zanechávat otisky

Apple v novém podpůrném dokumentu upozorňuje všechny uživatele, že nabíjení skrze novou magnetickou nabíječku MagSafe může na krytech a obalech zanechávat otisky.

Nové kožené obaly Applu stále nejsou k dispozici. Plánované datum uvedení je až 6. listopadu společně se zahájením předobjednávek nových iPhonů 12 mini a iPhonů 12 Pro Max. Zpoždění vydání obalů provází mnohé dohady a jeden z nich je i nabíjení skrze novou bezdrátovou nabíječku MagSafe.

Apple upozorňuje, že nabíjení skrze MagSafe může na krytech zanechávat otisky

Apple na Keynote představil svou bezdrátovou nabíječku MagSafe, která kombinuje standardní Qi bezdrátovou technologii s vlastní proprietární určenou pro iPhony a využívající magnet. Téměř všichni recenzenti a YouTubeři si povšimli, že magnety jsou poměrně silné a opravdu drží na zádech iPhonu.

Obavy některých se skutečně naplnily. Majitelé už nasdíleli fotografie svých iPhonů se oficiálními silikonovými kryty, na kterých jsou vidět kruhové obtisky nabíječky MagSafe. Zcela logicky pokud takto trpí silikon, kůže bude trpět stejně, ne-li více. Apple mezitím zareagovat vydáním podpůrného dokumentu, kde uživatele na tento fakt u koženého pouzdra upozorňuje malými písmeny vespod dokumentu.

If you keep your iPhone in a leather case while charging with your MagSafe Charger, the case might show circular imprints from the contact.

Dokument (v angličtině zde) mimo jiné říká, že:

  • Uživatelé by neměli mezi MagSafe vkládat kreditní karty, bezpečnostní karty a další, jelikož magnet by mohl porušit proužky na těchto kartách nebo poškodit jejich čipy.
  • Pokud se iPhone při nabíjení hodně zahřeje, software automaticky omezí nabíjení do 80 % kapacity baterie.
  • Pokud je iPhone zároveň připojen Lightningem a zároveň je umístěn na MagSafe, vždy upřednostní Lightning.
  • Pro očištění MagSafe Apple doporučuje vlhký hadřík. Nabíječka má být při čištění kompletně odpojená. Neměli byste používat žádné speciální čistící prostředky.
Apple upozorňuje, že nabíjení skrze MagSafe může na krytech zanechávat otisky