Apple nabízí vývojářům pomocnou ruku při vývoji ARM aplikací pro Mac. Nové počítače se blíží

Apple prohlásil, že první počítače s Apple Silicon neboli ARM procesory budou dostupné ještě do konce letošního roku. Nyní nabízí vývojářům pomocnou ruku při programování aplikací.

Společně s přechodem na vlastní procesory ARM (Apple Silicon) v počítačích Apple vydal i několik nástrojů, jak tento přechod co nejlépe zvládnout. Kromě emulační vrstvy Rosetta 2 přichystal také způsob, jak zabalit různé verze aplikace do jednoho balíčku díky.

Vývojáři nyní dostávají pozvánky na speciální akci, kdy si budou mocí zavolat přímo s inženýry z Applu a společně projít proces tvorby univerzálních aplikací pro Intel a ARM počítače Mac. Schůzky se budou konat už čtvrtého a pátého listopadu.

Apple již poskytl vývojářům možnost pronajmout si DTK (Developer Transition Kit), což je speciální varianta Macu mini s procesorem A12Z. Tento počítač má vývojářům usnadnit přechod na Apple Silicon a slouží výhradně k účelům testování nových aplikací.

Různé zdroje poukazují, že se letos dočkáme ještě jedné akce, tentokrát zaměřené na počítače Mac. Odhadovaným termínem má být 17. listopadu, což vychází v České republice na státní svátek.

Apple nabízí vývojářům pomocnou ruku při vývoji ARM aplikací pro Mac. Nové počítače se blíží

MacRumors