Sítě 5G nebudou na iPhonech 12 podporovány v režimu dual SIM

Jedním z prodejních taháků nových iPhonů 12 je podpora moderních sítí 5G. Ty ale nebudou fungovat v jednom specifickém případě.

Podpora sítí 5G je v České republice stále spíše v plenkách, ačkoli operátoři svou technologii zkouší ve vybraných lokalitách. Naopak v zahraničí a zejména v USA se do pokrytí vrhnuli všichni velcí hráči. Apple proto vsadil na sítě páté generace a všechny nové modely iPhone 12 je podporují. Přesto však nebudou fungovat pokaždé.

Pokud používáte svůj iPhone se dvěma SIM, tedy fyzickou a eSIM, nebudou sítě 5G v iPhonech 12 fungovat. Telefon automaticky přepne obě spojení do režimu LTE. Informace pochází přímo od Applu a operátorů ze sekce často kladené dotazy (FAQ). Tato sekce slouží pro interní účely a školení prodejců a není veřejně dostupná.

Sítě 5G nebudou na iPhonech 12 podporovány v režimu dual SIM

V momentě, kdy používáte dvě SIM a chcete využít 5G, musíte jednu ze SIM dočasně vypnout. To působí trochu nešťastně, ale zdá se, že jde spíše o technické a zejména softwarové omezení.

Na sociální síti Reddit už se mezitím objevily spekulace, že Apple na zpřístupnění 5G v režimu dual SIM pracuje a uživatelé by se mohli dočkat ještě do konce roku 2020. 

Server MacRumors kontaktoval Apple ohledně oficiálního vyjádření.