Zákazníci, kterým nesedí nový celistvý řemínek Solo Loop, musí vrátit celé Apple Watch

Apple společně s Apple Watch Series 6 uvedl také dva nové typy řemínků. Jde o celistvé řemínky z jednoho kusu gumy zvané Solo Loop a proplétanou variantu Braided Solo Loop. Zákazníci, kterým velikost nesedí však čelí nečekané komplikaci. 

Už před nákupem Apple doporučuje speciálního průvodce. Po přečtení instrukcí si můžete stáhnout (PDF) a vytisknout speciální maketu řemínku, podle které byste snadno měli zjistit svou velikost. Těch je dvanáct a každá pasuje na jiný obvod ruky. 

Zákazníci, kteří zakoupili navlékací řemínek (Solo Loop) anebo proplétaný navlékací řemínek (Braided Solo Loop) a nesedí jim, však mají nečekaný problém. Apple nechce vyměnit pouze řemínek, ale požaduje po majitelích vrátit celé balení včetně Apple Watch Series 6 nebo Apple Watch SE.

Zákazníci, kterým nesedí nový celistvý řemínek Solo Loop, musí vrátit celé Apple Watch

Patrně jde o opatření z důvodu nedostatku nových hodinek na trhu. Čekací doby na nové modely se totiž protahují do října, v některých případech až do listopadu. Apple tak chce předejít nedostatku a vrácené modely dát zpět do oběhu. 

Informace o nutnosti odevzdat celé balení včetně hodinek přinesli jak čtenáři serveru MacRumors, tak uživatelé na Twitteru. Zkušenosti se však liší a ve vzácných případech nebyli donuceni vracet celé balení. Většinou jde ale o opak a zejména při nákupu z Apple Store jde téměř vždy o vrácení celých hodinek. 

Nové řemínky tak sice mohou být lákavé, a to zejména pro sportovce, při jejich výběru je očividně potřeba být opatrný. Nejčastější radou je vybrat si menší velikost s tím, že se časem při používání natáhne. Jaké to ale bude pro pravidelné nošení zatím osobně netušíme. 

Zákazníci, kterým nesedí nový celistvý řemínek Solo Loop, musí vrátit celé Apple Watch