Aplikace Xbox umožní streamování her z konzole. Herní streamovací služba xCloud pro iOS ale nebude

Microsoft chystá větší aktualizaci své aplikace Xbox pro zařízení s iOS. Nová verze má umožnit streamování her přímo do vašeho iPhonu nebo iPadu.  

Microsoft vydal betaverzi aktualizace své doprovodné aplikace Xbox všem zájemcům v režimu TestFlight. Nová verze aplikace umožní streamování knihovny her vaší konzole Xbox do iPhonu nebo iPadu. 

Stejnou cestou se již před nějakým časem vydalo Sony se svým PS4 Remote Play nebo Steam s aplikací Steam Link. Všechny fungují na stejném principu a dovolují využít výkon konzole nebo PC a následně obraz přesměrovat do vybraného mobilního zařízení. A všechny jsou na platformě iOS limitovány pouze na místní síť. 

Aplikace Xbox umožní streamování her z konzole. Herní streamovací služba xCloud pro iOS ale nebude

Microsoft by s aplikací Xbox překonal “bariéru” místní sítě a nabídl streamování odkudkoli za předpokladu dostatečného datového toku. Jak ale testování dopadne a zda se funkce dostane z betaverze do té finální netušíme. 

Podobně slibně vypadala i herní streamovací služba xCloud, která v rámci předplatného Xbox Game Pass Ultimate (339 Kč měsíčně) dovoluje na Android zařízeních hrát hry z Cloudu. Knihovna je poměrně rozsáhlá a nabízí přes stovku kvalitních konzolových titulů. Na iOS však Microsoft narazil na pravidla Applu, která fakticky znemožnila vydání ostré verze xCloudu pro iPhony a iPady. 

Apple nedávno revidoval podmínky App Store, ale naděje na příchod herních streamovacích služeb nepřišla. Dle nových podmínek musí být každá streamovaná hra nahraná zvlášť formou samostatné aplikace, aby ji Apple mohl zkontrolovat. Dle vyjádření Microsoftu tato filozofie jde přímo proti smyslu hraní her z cloudu, takže byl veškerý vývoj platformy xCloud pro iOS ukončen. 

Macrumors