Před devíti lety nahradil Tim Cook v roli CEO Steva Jobse

Před devíti lety se stal CEO Applu Tim Cook. Nahradil tak nemocného Steva Jobse a vede firmu až do současnosti.

Před devíti lety, přesněji 24. srpna 2011, nahradil Tim Cook Steva Jobse v roli CEO Applu. Nebyla to první výměna, ale bohužel to byla poslední. Steve totiž zemřel o šest týdnů později 5. října ve věku 56 let. Den poté, co Apple představil iPhone 4s s hlasovou asistentkou Siri.

Smrt Steva Jobse zasáhla mnoho významných lidí po celém světě jako jsou Steve Wozniak, Bill Gates anebo Barack Obama, kteří tehdy zaslali své kondolence rodině. Stejně tak se dotkla mnoha fanoušků Applu.

„Apple ztratil vizionáře a tvůrčího génia a svět ztratil skvělou lidskou bytost,“ tehdy řekl Cook. „Ti z nás, kteří měli to štěstí se Stevem pracovat, ztratili přítele a inspirujícího mentora“.

Apple pod vedením Tima Cooka vyrostl v nejhodnotnější firmu na světě. Ačkoli se zatím nic nevyrovnalo úspěchu iPhonu, jedním z velmi oblíbených produktů, který je zároveň Cookovo splněné přání – Apple Watch, slaví velké úspěchy.

Cook řekl, že Jobsova DNA zůstává natrvalo ve společnosti Apple a hlavní sál nového sídla firmy byl na počest pojmenován „Steve Jobs Theater“.

MacRumors