Apple povoluje otěže. Nezávislé servisy budou moci opravovat také počítače Mac

Apple nově dovolí nezávislým servisním střediskům také opravovat počítače Mac. Dosud směly poskytovat pozáruční servis pro iPhone.

Zprávu přinesla agentura Reuters, která zmiňuje rozšíření servisních pravomocí na území USA. Apple zatím neaktualizoval svou oficiální servisní stránku, takže informace patrně přišly k technikům formou tiskové zprávy a podpůrných dokumentů.

Aby nezávislý servis mohl oficiálně servisovat iPhone, musí daný technik projít nezbytnou online certifikací. Ta jej formou e-learningového kurzu naučí nezbytné dovednosti, které posléze uplatní v praxi.

Apple povoluje otěže. Nezávislé servisy budou moci opravovat také počítače Mac

Nezávislý servis s certifikovaným technikem pak má nárok na nákup diagnostických nástrojů, manuálů a komponent přímo od Applu podobně jako autorizovaná servisní střediska nebo servisy v prodejnách Apple Store.

Ačkoli zpráva budí optimismus, je nutné dodat, že však Apple neumožňuje kompletní servis daného zařízení a pro náročné opravy musí uživatelé stejně zasílat zařízení pouze do autorizovaných servisů. Na druhou stranu se tak alespoň rozrůstá síť servisů, které budou moci oficiálně řešit nejčastější problémy jakou jsou rozbité obrazovky nebo výměny baterií.

MacRumors