Nový iPhone 12 Pro Max patrně přinese 120 Hz obrazovku a LiDAR

Na internetu se objevilo několik screenshotů z různých zdrojů, které napovídají, že chystaný iPhone 12 Pro Max by mohl mít pár nových funkcí.

Screenshoty sdílel známý Jon Prosser, který se v minulosti proslavil zásadními odhaleními chystaných produktů. Tentokrát ukázal screenshoty z dosud neuvedeného iPhone 12 Pro Max, který by měl do vínku dostat hned několik nových technologií.

První z nich by měla být obrazovka se 120 Hz obnovovací frekvencí, tak jako mají už nějakou dobu iPady Pro případně konkurenční smartphony. Apple chce nabídnout buď konstantních 120 Hz anebo adaptivní režim, kdy se bude frekvence pohybovat v intervalu od 60 do 120 Hz. Veškeré vykreslování na displeji by tak mělo být mnohem plynulejší.

Další funkcí pak bude LiDAR, který známe z iPadů Pro 2020. Jde o laserový skener pro rozšířenou realitu a pomůže k lepší detekci objektů nebo určování hloubky v prostoru.

I přes dobrou pověst Jona Prossera však budí screenshoty rozpaky. Už delší dobu se spekulovalo, že Apple od vysokofrekvenčních obrazovek upustil, jelikož technologii pro iPhony nestihl doladit. Samotné obrázky pak mají místy nepřesné názvy a slovosled, který na Apple nesedí.

[HTML1]

Na druhou stranu se pak objevily informace od YouTubera EverythingApplePro, který mívá také velmi dobré zdroje. Jeho fotografie ukazují iPhone 12 Pro Max s 6,7“ obrazovkou a rovněž volbami pro 120 Hz vykreslování. Na fotkách si lze také povšimnout hodin s přidanou informací AM, která ale nutně neznamená menší výřez. YouTuber to zdůvodňuje tím, že 6,7“ obrazovka nabízí obecně více prostoru a rozlišení 2788 x 1284 pixelů (458 pixelů na palec).

[HTML2]

Poslední informací, která se objevuje již pravidelně, je absence nabíječky v balení. Apple by měl letos nabídnout iPhony bez příslušenství, které bude možné dokoupit volitelně.

Nový iPhone 12 Pro Max patrně přinese 120 Hz obrazovku a LiDAR

MacRumors