iMac 27“ dostal nový hardware a sklo s nanotexturou. Letitý design zůstává stejný

Dle očekávání Apple aktualizoval stolní počítač iMac. Ten má nyní nové procesory, grafickou kartu a 1080p webovou kamerku. Design se ale nezměnil. V pozadí pak stojí iMac Pro a iMac 21,5“.

Už před časem jsme informovali, že se na internetu objevily zmínky o novém počítači iMac. Tenkrát však nikdo netušil, že půjde „pouze“ o omlazený hardware. Design iMacu tak zůstává netknutý od roku 2012.

Aktualizovaný iMac 27“ nabízí procesory Intel Core desáté generace, nové grafické karty od AMD, možnost až 128 GB RAM, webovou kamerku s rozlišením Full HD / 1080p, 10 Gbit Ethernet, True Tone displej, bezpečnostní T2 čip známý z MacBooků, studiové mikrofony (jako v MacBooku Pro 16“) anebo možnost objednat si speciální obrazovku pokrytou nanotexturou.

Příplatková varianta obrazovky s nanotexturou slibuje minimum odlesků a zároveň maximálně živé barvy. Apple uvádí, že stejnou úpravu má i monitor Pro Display XDR.

Co na to iMac 21,5″ nebo iMac Pro?

Potichu byl aktualizován také iMac Pro, který je nyní v základní variantě osazen 10 jádrovým procesorem Xeon W. To byla původně příplatková varianta. Starší osmijádrový iMac Pro již není v prodeji.

Stejně malou aktualizací prošel iMac 21,5“. Ten konečně nabízí ve všech konfiguracích standardně rychlé SSD disky. Z nějaké důvodu však zůstává v možnostech konfigurace volba Fusion Drive, tedy kombinace HDD a SSD.

Apple tedy aktuálně připravil nutnou aktualizaci, aby počítače držely krok s aktuálním hardware. Velké změny si však patrně ponechává až na uvedení modelů s vlastními procesory Apple Silicon (ARM). Mezitím pravděpodobně zcela ukončí iMac Pro, který nabízí méně možností, než aktualizovaný iMac 27“.

Apple