Apple i přes rekordní zisky požaduje 50% slevu z nájmu ve Spojeném království

Apple nedávno ohlásil rekordní zisky za třetí fiskální kvartál. Kromě pozitivních emocí z úspěchu pak vyšla na povrch i zpráva, kdy společnost bojuje za nižší nájmy v Británii.

Apple ohlásil rekordní třetí fiskální kvartál 2020 (druhé kalendářní čtvrtletí) a akcie se v uplynulém týdnu vyšplhaly až k hodnotě 400 USD za kus. Přesto firma strategicky optimalizuje náklady.

Britská média zachytila požadavky Applu, aby bylo společnosti sníženo nájemné veškerých prostor, a to až o 50 %. Apple by také rád měl tuto slevu na neurčito. 

Firma tak reaguje na aktuálně probíhající pandemii, kdy je většina kamenných obchodů zavřených anebo v omezeném provozu. Mnozí však považují toto jednání za nemorální, když se firmě celkově zvedají zisky a ohlásila rekordní prodeje a doslova „fenomenální“ odbyt v Apple Online Storech.

Apple chce využít příležitosti, jaké se dostalo ostatním obchodním řetězcům. Ty v Británii z důvodu omezení provozu mohou žádat o úlevy z nájemného, aby nedošlo k jejich úplnému zavření a v horším případě krachu.

Apple má ve Spojeném království celkem 38 obchodů. Společnost odmítla situaci komentovat.

MacRumors