Apple přejmenoval stanici Beats 1 na Apple Music 1 a spouští další živá rádia

Apple dále pokračuje se zlepšováním svých hudebních služeb. Největší změna se týká živých rádií, kde došlo k přejmenování Beats 1 a spuštění dvou nových stanic.

Apple oznámil, že živé rádio Beats 1 ponese nově název Apple Music 1. Stanici lze „naladit“ skrze tlačítko „Rádio“ v aplikaci Hudba na macOS, iOS nebo iPadOS. K poslechu není potřeba předplatné služby Apple Music.

Beats 1 bylo spuštěno už před pěti lety. Jde o živou 24hodinovou stanici, jejíž obsah moderují známé osobnosti populární hudby jako Zane Lowe, Ebro Darden a další DJ ze studií v Los Angeles, New Yorku, Nashvillu anebo Londýna.

Apple přejmenoval stanici Beats 1 na Apple Music 1 a spouští další živá rádia

Apple stanici popisuje jako místo pro pop kulturu a program tvořený samotnými umělci. Má jít o globální místo pro všechny umělce po celém světě, kde mohou vydávat nejnovější hudbu a promlouvat přímo ke svým fanouškům.

K Apple Music 1 se přidávají také dvě nové živé stanice. První nese název „Apple Music Hits“ a bude hrát oblíbené písničky z let 1980, 1990 a 2000, zatímco druhá stanice „Apple Music Country“ se tematicky zaměří na country hudbu.

MacRumors